петак, 16. јул 2010.

Detoksikacija organizma heroin

Detoksikacija od heroina je teška ali moguća.

Bezbolna detoksikacija je patentovana metoda Dr. Vorobjeva, svetski priznatog stručnjaka u polju lečenja bolesti zavisnosti.

Na klinici se primenjuje detoksikacija organizma koja je savremena i prijatna za pacijenta.

Evo nekih pitanja i odgovora preuzetih sa sajta Dr. Vorobjeva:

Najčešće postavljana pitanja


Pitanje: Šta je to implant?

Odgovor: Naltrexon implant je specijalna formula Naltrexona dizajnirana kako bi se polako, u dužem vremenskom periodu (2, 3, 6 ili 12 meseci) rastvarala u organizmu i štitila osobu od recidiva. Naltrexon neutrališe delovanje opijata tako da osoba koja ih uzme ništa ne oseti tako da nema smisla uzimati opijate za vreme trajanja implanta. Naltrexon implant se ugrađuje pod lokalnom anestezijom ispod kože na nižem delu stomaka ili sa unutrašnje strane gornjeg dela ruke i ne dozvoljava pacijentu da zaboravi ili odbije da uzme pilulu naltrexona. Osim tvrdog implanta, postoji i tečni implant Naltrexona koji se daje u vidu injekcije i vreme njegovog trajanja je 28 dana.

Specijalisti smatraju neophodnim da se na ovisnicima od opijata primenjuje Naltrexon implant. Naltrexon je čist narkotički antagonist - on se prilepi na opijatske receptore u mozgu i potpuno ih blokira. To znači da ukoliko neko pokuša da uzme bilo koji opijat dok je na Naltrexonu, ne oseća nikakav efekat, jer su receptori u potpunosti blokirani. Smatramo da terapija Naltrexonom treba da traje 12 meseci. Taj period omogućava pacijentu oporavak mozga od štete nanete narkoticima.

Postoje potencijalne nuspojave kao što su infekcija ili alergija, ali se dešavaju krajnje retko. Preporučuje se da prvi implant bude na dva meseca kako bi se videla reakcija organizma, a sledeći mogu biti i duži. Sem toga, ukoliko organizam nije potpuno očišćen od narkotika, a primenjen je Naltrexon, može doći do ozbiljnih simptoma apstinencijalne krize. Iz tog razloga se posle detoksikacije proverava čistoća organizma kako bi se eliminisao gorepomenuti rizik.

Studije pokazuju da Naltrexon veoma pomaže u održavanju apstinencije, ali kada se njegovo dejstvo okonča, tolerancija organizma na narkotik je veoma niska i postaje veoma lako da se osoba predozira čije posledice mogu biti fatalne. Mogućnost od predoziranja je veoma visoka ukoliko pacijent pokuša da probije implant, tj. da uzima narkotike preko implanta.


Pitanje: Moj sin se lečio od ovisnosti od droga 6 puta, dobijao je mnogo različitih lekova, ugrađivao implante. Ništa nije pomagalo - neprestano je mislio na drogu i recidivirao. Kako može pomoći metoda Dr. Vorobjeva?

Odgovor:
Lečenje po metodi Dr. Vorobjeva otklanja psihičku krizu, tj.želju/žudnju za drogama, misli i sećanja o drogi. Mnogi pacijenti čak zaborave kako deluje heroin. Kada se glava oslobodi opasnih misli, ljudi prestanu da žude i misle o drogama.


Pitanje: Da li je moguće stvoriti čvrstu barijeru koja će sprečiti pacijente povratku narkoticima?

Odgovor: Mi posedujemo najjaču metodu lečenja koja formira odvratnost, strah i neprijatnost prema drogama. Ima mnogo naših pacijenata koji i posle 10-15 godina ne žele ni da pomisle na svoju prošlost ovisnika.


Pitanje: Moguće je postići dobre rezultate za vreme lečenja dok se pacijent nalazi pod kontrolom lekara i psihologa. Kako održati rezultate u budućnosti, kada se čovek vrati kući?

Odgovor: Mi ne zaboravljamo naše pacijente. Svaki pacijent nastavlja terapiju protiv recidiva kod kuće, dolazi na kontrole i po potrebi dobija pojačavajuće terapije.

Нема коментара:

Постави коментар