четвртак, 8. јул 2010.

Bezbolna detoksikacija

Specijalna klinika Dr. Vorobjev - bezbolna detoksikacija

Detoksikacija organizma od narkotika (heroina, metadona, suboksona, trodona, substidola i dr.) ili alkohola je prva medicinska procedura koja se vrši u Specijalnoj bolnici Dr Vorobjev. Za nas je od izuzetne važnosti da je detoksikacija bezbolna i brza. Stoga mi imamo obavezu da ispunjavamo određene standarde u vezi sa detoksikacijom:Obavljanje brze i bezbolne detoksikacije

  • Pacijent ne sme da strada niti da oseti bol, detoksikacija je potpuno bezbolna

  • Neophodno je da san i apetit budu u normali

  • Neophodno je da je raspoloženje stabilno, bez nervoze ili depresije


Za (bezbolnu) detoksikaciju od opijata (heroin, metadon, trodon, subotex, substidol itd.) se primenjuje nekoliko efikasnih metoda, od onih koje su blaže i sporije, do ubrzanih intenzivnih rapidnih detoksikacija. Za svakog pacijenta ponaosob se bira ona metoda koja je za njega najprihvatljivija i najbezopasnija. Ili se izrađuje individualna shema pročišćavanja na osnovu kombinovanih elemenata detoksa. U svakom slučaju čovek mirno spava dok lekari rade nad njim i ne oseća apstinencionalne poremećaje. “Skinuo sam se bez krize”, govore naši pacijenti.

Detoksikacija traje od 2 do 4 dana u zavisnosti od težine apstinencionalnog sindroma (u retkim slučajevima 5 dana).
Bezbolan i brz detox

Oslobađenje organizma od alkohola i propratnih toksina (detox) je još kompleksniji i odgovorniji proces. Lekari klinike doktora Vorobjeva su temeljito ovladali tom veštinom i mogu uspešno da pomognu pacijentima čak i posle dugih opijanja sa teškim oblicima mamurluka.

Kada se mozak rastane sa narkoticima ili alkoholom, obično se naglo pojačava želja za ponovnim uzimanjem, to je patološka opsesija. Veoma je važno da se ona na vreme potisne specijalnim terapijama za uklanjanje želje.

Нема коментара:

Постави коментар