четвртак, 19. август 2010.

Test na drogu

Ako se u Googlovoj pretrazi unese "detoks od droge" na Engleskom jeziku, interesntno je da ćemo dobiti dosta rezultata koji se odnose na testiranje na narkotike. Evo malo više informacija o tome kako se sve može izvesti testiranje na drogu. Neke metoda se invazivnije od drugih, neke su manje korišćene a neke više. 

Testiranje na drogu se može izvršiti na sledeće načine:

  • testiranjem vlasi kose - psihoaktivne supstance se sakupljaju u vlasi kose i tamo ostaju relativno dugo vremena, ali je isto tako potrebno i više vremena da se one tamo natalože. Ova metoda je neinvanzivna. 
  • testiranjem krvi - ova metoda je invanzivne prirode. Zbog toga nije u širokoj upotrebi. Na određenim mestima je čak i ilegalna. 
  • testiranjem znoja ili pljuvačke - ova metoda je neinvanzivna ali nije u mnogo širokoj upotrebi
  • testiranjem urina - nije invazivno i koristi se. Možda je i najkorišćeniji metod. 
Jasno je da je testiranje na narkotike ponekad jedini način da se osoba suoči sa problemom koji ima. Na privatnoj ruskoj klinici Dr Vorobjev, narkomanija se shvata kao ozbiljna bolest zavisnosti. Pacijenti se tretiraju kao ljudska bića kojima treba pomoći na što bezbolniji način. Zato se i nudi ruska metoda skidanja sa droge - bezbolna detoksikacija.

Нема коментара:

Постави коментар